Tippeligaen 1998: Tromsø IL - Haugesund FK

Referat:   Rune Lange scoret sitt tredje mål på tre kamper, og skaffet TIL sin første seier på eget gress på ti måneder . 1-0 mot nettopp Haugesund 29. juni i fjor. Og denne seieren sendte TIL opp på tredje plass bak Rosenborg og Molde - de to eneste lagene ved siden av TIL som ikke  har tapt så langt denne sesongen.

Er TIL blitt så gode at de aspirerer til toppen ?, det får vi se i neste kamp som er mot Lillestrøm på Åråsen. Kanskje TIL blir kvitt sitt mareritt-lignende kompeks på denne banen.Det ble en målløs første omgang som det var mye gi og ta.  Andre omgang var bare to minutter da Haugesund fikk mål etter en grov miss av Thomas Tøllefsen i TIL-målet, det var den farlige spissen Bala Garba som sto for den.

Men åtte minutter senere var det klart for Bjørn Johansen, han scoret et pent og viktig frisparkmål. Så ni minutter deretter var det klart for Rune Langes scoring, 20-åringen ble spilt fri av islandske Tryggvi Gudmundsson og skuddet gikk via en Haugesund-spiller og i nettet.

Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Oppdatert :08.04.2004