Tippeligaen 1998: Sogndal - Tromsø IL

Referat:   Ja, så er vi i gang igjen. Denne kampen debuterte seks spillere i Tippeligaen: Aleksej Eremenko, Marko Tuomela, Tryggvi Gudmundsson, Jan Egil Brekke og Leif Arne Brekke.

Det haglet med dødballsituasjoner og luftdueller, lange oppspill og alle de andre klisjeene som hører med til ei serieåpning. Men TIL sto han av, Og det i seg sjøl er en seier. For midt opp i en heller kjedelig 0-0-kamp skal man aldri glemme noen meget viktige argumenter for at det er verdt å ta med seg videre.

Kun Morten Kræmer er igjen fra back-fireren fra i fjor. Keeperen er heller ikke den samme. Men Robin Berntsen, Marko Tuomela, Ole Andreas Nilsen og alle de andre gjorde det som TIL ikke klarte alt for ofte i fjor. De ryddet vei. Og de unngikk baklengst på dødballer. Bare det er en god attest. For dette var en kamp hvor det fort kunne blitt baklengstmål på dødballer.

Det haglet av dem. TIL var ikke uten sjanser de heller. Jan Egil Brekke hadde en suser i nettveggen fra god posisjon. Aleksej Eremenko hadde en corner som smalt i kryssfestet, og var bare centimetre fra å gå inn.

En godt gjennomført kamp hvor Robin Berntsen nok var bestemann.   Dommer var Jon E. Skjervold fra Fet.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert :08.04.2004

Del dette: