Tippeligaen 1998: Rosenborg BK - Tromsø IL

Kravet er at Rune forlenger kontrakten, sier sportsjef Tore Rismo på spørsmål om hva som skal til for at toppscorer Rune Lange får sin lønna han fortjener i TIL. Går Lange med på det, er Rismo klar til å sende unggutten opp blant lønnsadelen i TIL. Det betyr jo ingenting for ham om han forlenger kontrakten, sier Rismo.   Underforstått: Fortsetter Rune Lange å dunke inn mål for klubben også neste år, og det rette tilbudet kommer, er TIL villig til å la han gå,. Forutsatt at prisen er den rette.

Og målet Rune scoret mot RBK er gull verd. Rune skapte nok trøbbel for stopperduoen Hoftun og Bragstad. Og Rune kjempet i lang tid ensom mot dem. Resten av TIL-laget kjempet på sin side heroisk for å stå imot RBK. Keeper Thomas Tøllefsen var strålende, kaptein Bjørn Johansen gikk foran. og resten fulgte på. 

Typisk nok kom baklengstmålet da TIL var en mann mindre på banen. Thomas Hafstad gikk ut med brukket nese, og den påfølgende corneren beinet Bragstad i mål. Dermed klarte TIL jobben uten hjelp fra Haugesund. At åstedet var Lerkendal, hvor bedre lag enn TIL har fått pryl, gjør saken enda bedre.  

Dommer var Terje Hauge fra Lyngbø.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 09.04.2004

Del dette: