Cup NM 4.runde 1998: Bryne - Tromsø IL

TIL kom til Jæren som favoritter, reiste hjem utslått, på alle måter. Det ble reprise på fjorårets fjerderunde-kamp borte mot Sogndal, med tafatt innsats og sekken full av baklengst. - Pinlig. Vi oppførte oss som puttespillere i første omgang, sier TILs Bjørn Johansen.

Det var mange forskjeller på de to lagene. Innsats og trøkk i duellene er to av dem, men den aller største forskjellen på den regntunge banen, var Brynes spiss Rune Medalen. TIL var tydelig ikke forberedt på hans kvaliteter i første omgang, og ble straffet deretter.

Det er ikke godt å vite hva TIL ventet seg av denne kampen, men de ble grundig overrasket i første omgang av et hardt kjempende Bryne-lag. Når man tar i betraktning at TILs midtbane var lite med i kampen, og at forsvaret rotet aldeles forferdelig med markeringene, var det fullt fortjent at jærbuene var to mål foran ved pause.

I andre omgang tok TIL komandoen med en gang, som seg hør og bør i den situasjoinen de var i, men det ble aldri riktig falrlig foran vertenes mål. På 3-0 til Bryne begynner TIL å få nettkjenning. 3-1: Bjørn Johansen slår til Thomas Hafstad på høyre, han slår en blanding av et innlegg og et skudd, som havner på fem-meteren hos Tryggvi Gudmundsson, som nesten ville ha gjordt en større prestasjon om han hadde bommet.   3-2: Bummen drar opp igjen og spiller på kanten, hardt innlegg fra Tryggvi som Rune Lange nesten springer i mål.

Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Oppdatert: 08.04.2004