UEFA Cup Winners Cup 2.runde 1997: Chelsea - Tromsø IL

London Brigde sto fjellstøtt, men Stamford Brigde var faretruende nær bristepunktet etter hvert som baklengstene rant inn bak TIL-keeper Tor Andre Grenersen. TIL var så langt - eller "Zolangt" om du vil - unna kvartfinaleplass. I hovedrollen: Italiernerne Gianluca Vialli og Gianfranco Zola.

Chelsea var seks mål bedre enn gutan. Ikke bare ble TIL ydmyket. De ble rundspilt. Lekt med. Og slaktet av verdensstjernene. Marerittet startet umiddelbart. Fire minutter var spilt da Gianluca Vialli stusset ballen like utenfor Grenersens mål. TIL-spillerne ble grepet av stundens alvor. Det var nerver. Det var lua i handa. Det var som et gufs fra fortiden, da norske lag tapte stort utenlands.

Dan Petrescu satt den første spikeren i kista. Vialli spikret den neste. Men så skapte Bjørn Johansen en målsjanse på egen hånd, og klinket elegant inn 1-2 fra drøyt tjue meter. Fire minutter før pause pådro Jonny Hanssen seg gult kort på en felling like utenfor 16-meteren. Zola tok noen små skritt frem og slukket lyset for TIL i E-cupen. Han bare skrudde ballen under tverrliggeren.

Sju minutter ut i andre omgang fikk Jonny Hanssen ballen skutt opp i hånda. Dommeren blåste straffe. Og sendte Hanssen i garderoben. Målene rant inn utover andre omgangen og TIL skapte svært lite med ti mann. Ingen forventet at gutan skulle slå Chelsea, likevel er 1-7 et skuffende tall. Det ble noe flaut over det.

Dommer var Vasily Melnichuk fra Ukraina.

Oppdatert: 07.04.2004