UEFA Cup Winners Cup 1.runde 1997: Tromsø IL - NK Zagreb

Etter oppturen kommer nedturen, med nedturen kommer dramaet, overtidsmålet, ekstraomgangene og krampene. Så kom den Lange oppturen. Den som aldri tok slutt. Publikum som ikke ville gå. Og i garderoben sto en totalt feilfri Tor Andre Grenersen og sa det alle tenkte: Det er dette som er fotball.

Der er fullstendig feil å trekke fram Rune Lange som den ene helten, men vi lover å komme tilbake til de andre. Først matchvinneren som nesten ikke maktet å skyte når det gjaldt som mest, etter 115 knallharde minutter. - Jeg spilte med krampe i begge beina i ekstraomgangene, men vi fikk et ekstra løft fra et fantastisk publikum.

Lange var involvert i mye. Blant annet da TIL tok ledelsen etter tretten minutter. Etter hard kjemping  traff innlegget en eller annen i feltet. Lange eller en forsvarspiller, men den gikk inn, og gutan var i teten. Men det var for tidlig, Zagreb kom tilbake med scoring, pausereultatet var 1-1.

Svein Morten Johansen må nok ta på seg skylda for utligningsmålet, og da Zagrep gikk opp i ledelse  var Johansen uheldig. Men da Svein Morten gjorde seg klar til å være syndebukken, fikk han sjansen til å gjøre alt godt igjen. Ett minutt på overtid "utlignet" han til 3-2, et hardt skudd i hjørnet etter mye klabb og babb i feltet, og det var balanse i regnskapet.

Da det ble ekstraomganger satt mange med følelsen at dette skulle gå veien. Den gode følelsen. Alfheim Stadion eksploderte da Rune Lange løftet inn 4-2, fem minutter før eventuelle straffespark-konkuranse. Etter et heltemodig forarbeid av danske Ulrik Balling.

Dommer var Andreas Schluchter fra Sveits, som ikke var hjemmedommer.

Oppdatert: 07.04.2004