UEFA Cup Winners Cup 1.runde 1997: NK Zagrep - Tromsø IL

Tidligere i uka ble Ole Martin Årst vraket fra elleveren til cupvinnercupkampen. Nå tok han hevn da han som innbytter satte inn 2-3-målet, og ga TIL et perfekt utgangspunkt foran hjemmekampen om fjorten dager.

Scoringen var av gammelt godt merke. Svein Morten Johansen spilte opp Rune Lange. Lange hoppet over og Årst hadde fri veg mot Zagrebs keeper. Årst scoret med største selvfølgelighet.  Det er dette vi har trent på. En spiss kommer i mot, den andre stikker bak, gliser Rune Lange.

TIL begynte veldig konfortabelt, de la seg nedpå og ventet på kroatene og var aggresive i ballpresset mot ballsikre verter. Rett før pause begynte det å skje saker i det sikre TIL-forsvaret. Først en dobbeltsjanse som TIL fikk rensket vekk fra streken. Så med bare ett minutt igjen på klokka før pause, tok Marin Lalic alt sjøl. Han fikk ballen på midtbanen, kom seg unna Bjørn Johansen, avanserte til 17-18 meter og vippet ballen over TIL-forsvaret og Grenersen. En praktfull scoring.

Desverre ble det vondt verre i begynnelsen av andre omgang, Zeljko Sopic dundret et frispark fra 30 meter via hodet til Jonny Hanssen, og ballen føk over en utstrakt Grenersen. En kalddusj etter bare fem minutter. To minutter senere so TIL ut til å være på vei ut av cupvinnercupen. Nino Bule spilte fri Mate Baturina, og han dundret inn 3-0 fra kort hold.

Det så stygt ut, men Bjørn Johansen brakte håpet tilbake med et flott skudd fra 16-meter, som var innom en Zagrep-forsvarer, og føk inn i målet. På sidelinja sto Ole Martin Årst, klar til å fortelle alle som tvilte på ham, at nå skulle han vise hva han var god for. Samtidig kom Ulrik Balling inn, og de to satte fart på TIL. Rune Lange fikk hjelp på topp. TIL begynte å trille ballen og kroatene virket rett og slett utkjørt.

11 minutter før full tid sendte Årst inn 2-3, og sendte samtidig TIL et godt steg videre mot andre runden. Noen minutter senere begynte pipekonserten fra hjemmepublikummet mot sitt eget lag. TIL spilte defensivt og egentlig perfekt  til å være borte i E-cupen.