Tippeligaen 1997: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   Stein Berg Johansen kom med klar melding til alle som skal sloss om plassen etter Ole Martin Årst.  TIL har ennå ikke tapt en kamp verken i serie eller cup som jeg har startet denne sesongen, og medgir at han er skuffet over at han ikke har fått mer tillit denne sesongen. Scoringen, Steins første seriemål i år, kom som bestilt for Svolvær-gutten. For Årst er på vei vekk, Frode Fermanns spissambisjoner, og to nye spisser i Rune Lange og Ulrik Balling, måtte Stein gripe sjansen.

I første omgang fungerte det direkte strålende. TIL spilte ut Rosenborg etter noter, og det var nesten uvirkelig - eller skal vi si typisk - da Brattbakk lager 1-0 til RBK, etter et praktfullt innlegg fra Vegard Heggem. Etter det overtok TIL enda mer. Roar Christensen brant en kjempesjanse alene med Jamtfall, men den feilen gjorde ikke Stein,  Bjørn Johansen drev over midtbanen, Stein fikk ballen og smelte inn 1-1. 

Bummen hadde dessuten en suser i tverrliggeren. Morten Kræmer en fra 20 meter helt oppe i vinkelen som keeper så vidt reddet, og Stein var nære på rett før pause da han bommet på et innlegg fra Roar Christensen.  Det roet seg etter pause, og det får varmen være med å ta ansvaret for. Et par gode sjanser til hvert av lagene var det hele, men det er skjelden man går i TIL-garderoben og opplever skuffelse over poeng mot Rosenborg.  

Dommer var Jon Skjervold fra Fet.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert :07.04.2004

Del dette: