Tippeligaen 1997: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Referat:   Mens "gutan" kom ned på jorda, ble dette oppgjøret rene himmelspretten for "Godset". To luftmål uten Josten Flo på banen, sendte drammenserne opp på andreplass på tabellen, og TIL ned på tiendeplass, etter sitt første serie - eller cuptap på 263 dager. Vi ble straffet hard for å være ukosentrert 10-15 minutter i andre omgang, sa en skadet Steinar Nilsen.

Og det åpnet meget godt for TIL. Fullstendig uten respekt for kometene fra Drammen gikk TIL ut og styrte kampen. På den silkemyke gressmatta fikk gjestene spillet til å gli, selv om det jevnet seg ut midtveis i omgangen, var det slett ikke ufortjent at TIL skaffet seg en ledelse to minutter før pausen.

Ole Martin Årst ble nydelig sydd gjennom av Jonny Hanssen, og da keeper reddet Årsts forsøk, var Patric Karlsson der på returen og ordnet 1-0.  Det kom neppe som en bombe at Strømsgodset kom ut i et morderisk tempo etter pausen. Hjemmelaget skulle hevnet det forsmedelige baklengstmålet like før pause. Og allerede etter tre minutter var utligningen klar. Bare ni minutter deretter var det klart for nok en scoring av "Godset".

Som om det ikke var nok: Seks minutter senere var Benny Olsen frempå igjen og 3-1, dette var det andre målet for Benny Olsen. Da alle trodde matchen var avgjordt, brettet "gutan" opp ermene, og kom tilbake. Ole Martin Årst headet ballen i mål etter et flott legg fra Morten Kræmer, og sluttresultatet ble 3-2 til hjemmelaget.