Tippeligaen 1997: Sogndal - Tromsø IL

Referat:   Hva jeg tenkte da Thomas Tøllefsen ble skadet ?  At jeg måtte begynne oppvarmingen. Ordene tilhørte 17-årige Knut Borch. Her ble han kastet inn i Tippeligaen,  bokstavelig talt. Og etter matchen skulle alle snakke med keeperhelten. Og Knut Borch hadde all grunn til å være fornøyd.  Ja han var rett og slett stor. Knut spilte en nærmest feilfri kamp. 25 minutter ut i andre omgang fikk hjemmelaget straffe. 17-åringen reddet straffen, men desverre gikk returen i mål.

Sogndal hadde tre halvsjanser de første minuttene, men det var TIL som scoret først.  Frode Fermann vant en duell på kanten og fikk ballen inn foran mål. Ole Martin Årst fikk først muligheten, men keeper Terje Skjellestad ga retur. En retur som Robin Berntsen scoret på. Og Sogndal kom tilbake. Jarle Flo fikk stå helt umarkert på fem-meteren, og ballen styrte han i mål.  

Det burde vært to scoringer til før det var gått et kvarter av andre omgang, både eks. TIL-spiller Svein Are Andreassen og Patric Karlsson var alene med keeper.  Men scoring ble det ikke før Patric kjempet seg ned til dødlinja, og innlegget styrte Frode Fermann i mål fra kloss hold.  Men TIL var ikke lenge i paradiset. Åtte minutter etter Fermanns scoring felte Thomas Hafstad, Kai Erik Moen innenfor 16-meteren.  

Dommer var Ivar A. Eriksen fra Krødsherad.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert :08.04.2004

Del dette: