Tippeligaen 1997: Skeid - Tromsø IL

Referat:   Fire målsjanser før pause ga fire mål for gutan. West Ham-aktuelle Steinar Nilsen åpnet ballet med sin første scoring for sesongen. Dette er den første borteseieren siden 29. september i fjor (2-0 mot Stabæk).

Som mot hjemmekampen mot Strømsgodset, var Steinar banens beste. Allerede etter 11 minutter var han høyst opp på en corner fra Roar Christensen, og headet ballen kontant bak Roger Waaler i Skeid-buret.  Det åpnet jevnt og svakt fra begge lag på landskamparenaen.

Skeid presset hardt fra start, og TIL slet med rytmen i angrepsspillet.  Da Steinar nikket inn ledelsen var det både viktig og flaterene for TIL. Halvveis i omgangen bredsidet en veldig god Roar Christensen inn 2.0, og da syntes mange synd på Skeid.  Men det skulle komme mer. Sju minutter før pause spilte Roar til Ole Martin Årst, som dempet på brystet, fosset mot Skeid-målet, og klinte ballen i nettaket.

Og som om ikke det var nok:  To minutter før hvilen ble Bjørn Johansen lagt ned i feltet. Ole Martin var sikkerheten selv fra krittmerket.  Etter 4-0 sprakk Skeid som en ballong, og TIL kunne med litt presisjon ha scoret flere mål etter pause.