Tippeligaen 1997: Rosenborg BK - Tromsø IL

Referat:   Gutan kjempet en heroisk kamp på Lerkendal, og fikk med seg ett poeng. Desverre pådro Steinar Nilsen seg rødt kort, dermed mister han neste kampen. Steinar leverte en strålende kamp, og det passet bra etter som både Southampton, Aston Villa, Bordeaux og Standard Liege var på Lerkendal for blant annet se Steinar Nilsen og Bjørn Johansen.. De ble neppe skuffet over det de fikk se.

Det åpnet nervøst. Ståle Bratseth sleivet med en klarering allerede etter 34 sekunder, men Jonny Hanssen headet Bernt Skammelsrud lobb over eget mål.  RBK hadde flere sjanser de første minuttene, men så roet det seg ned, og de hadde ikke mer å by på i første omgang.

Gutan skapte heller ikke all verden, men Ole Martin Årst var et angrep alene, gang på gang valset han rundt med forvirrede RBK-forsvarere.  Etter pause åpnet det jevnt, og TIL spilte seg til to målsjanser før RBK var i nærheten. Likevel ble hjemmelaget sterkere da Mini og Soltvedt ble sendt på banen. Da så Steinar ble sendt i garderoben, ble det et eneste kjør mot TIL-målet.  Kanonaden varte i ti minutter før dommeren fant ut at det var nok, og blåste av kampen.  

Og dommeren var Roy Helge Olsen fra Harstad.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert :08.04.2004

Del dette: