Cup NM 1.runde 1997: Lyngen/Karnes - Tromsø IL

Lyngen/Karnes var aldri i nærheten av å detonere en cupbombe mot storebror fra byen. Drøy midtveis i første omgang bredsidet Ole Martin Årst inn 2-0.  Derfra og ut var det aldri tvil - og tilslutt var det 4-1 for TIL. Spillerne var nok skjerpet til at det gikk greit. Jeg er godt fornøyd, sier Håkan Sandberg.

Han fikk ikke se drømmefotball - på ingen måte. Men på den vanskelige grusbanen var det klasseforskjell på de to lagene i første omgang. Bjørn Johansens 1-0 kom på et klassisk angrep. Oppspill fra Morten Kræmer, hodestuss fra Stein Berg Johansen, og gjennomløp bakfra av Bummen, som behersket løftet ballen over en feilplasert keeper og i mål.

Proff-aktuelle Ole Martin Årst slet litt i starten  med storvokste Rune Lillevik, som var L/Ks beste spiller. Men Årst er en ekte måltjuv - han "lukter" ofte hvor ballen havner i feltet. Ett skudd/innlegg fra Robin Berntsen rullet forbi keeper, og rett foran tomt mål kunne Årst bredside ballen inn.

Robin Berntsen som gjorde comeback fra start etter en drøy måned på skadelista, la like enkelt på til 3-0, noen minutter før pause. Etter pause ble det mest rot. Innbytter Rune Johansen hadde bare vært på banen i tre minutter da han elegant headet inn 4-0. Først da var jeg sikker på seieren, sa trener Sandberg.