Tippeligaen 1995: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Referat:   For en måned siden ble Morten Pedersen (23) matchvinner på straffespark hjemme mot Viking - like før slutt. Knappe kvarteret ut i andre omgang hadde Storsteinnes-gutten nok en mulighet til å avgjøre. Men en forbannet Frode Grodås reddet straffesparket - til fortvilelse for Morten. Kampens mest omdiskuterte situasjon oppsto kvarteret etter pausen:

Thomas Hafsatd falt inne i straffefeltet etter å ha fått Peter Hedmann i ryggen. Dommeren Thorbjørn Aass pekte på straffemerket, og LSK-spillerene var ikke akkurat enige med mannen i sort. Straffen var billig, jeg ble skikkelig forbanna. Bestemte meg for å selge meg dyrt, sier LSK-keeper Grodås. Han ventet lenge, kastet seg til rett side og stoppet det  godt plasserte - men litt for løse skuddet - fra Morten Pedersen.

TIL var bedre enn LSK. Og de hadde fortjent tre poeng. Men man kan ikke regne med å vinne når man brenner staffer. Lillestrøm kom til Tromsø med et defensivt opplegg. De skapte flest sjanser i første omgang. I andre omgang hadde TIL ballen stort sett hele tida. Men klarte ikke å score.  

Dommer var Thorbjørn Aass fra Rosenborg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert :07.04.2004

Del dette: