Tippeligaen 1995: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Referat:   Skuespill av Harald Aabrekk, jeg har ikke dårlig samvittighet av det som skjedde på Aspmyra sier Glimts fysoterapeut Truls Klausen. Det var så vidt jeg var i berøring med mannen, og det er helt uforståelig at han ble liggende nede så lenge, og så bli båret av banen. Det som skjedde var at Klausen mente  Aabrekk holdt ballen for å vinne tid for laget, mens han ville ha den i spill fortest mulig. Han tok da ballen fra Aabrekk som da falt og ble liggende, til han ble båret ut av banen. Klausen mente at dette var rent skuespill, for å få oppmerksomheten bort fra kampen.

Men det ble faktisk spilt en fotballkamp på Aspmyra 16. mai. Den varte i 95 minutter og innholdt det meste - også store prestasjoner. Den største stod Sigurd Rushfeldt for. Han tente til med en superscoring etter åtte minutter. og bidro sterkt til at et hardt presset lag fikk tre meget viktige poeng med seg hjem.

Målet kom ved at Bjørn Johansen spilte ballen til Sigurd i feltet. Sigurd hadde Petter Solli i ryggen, men dro seg utover mot 16-meterstreken og over den, før han tverrvendte og skjøt i  motsatt vei av løperetningen. Og ikke nok med det, Thomas Hafstad fulgte opp med å sende TIL i 2-0 ledelse etter et corner. At Glimts Stig Johansen reduserte til 1-2 før første omgang var ferdig, får så være. Gutan vant fortjent 2-1.

Dommer var Terje Singsaas fra Rosenborg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert : 05.04.2004