Cup NM 4.runde 1995: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Sigurd Rushfeldt er tilbake for fullt -  i rampelyset, i scoringsform og som publikumshelt. Konsgvinger var så uheldig at de sto i veien når Rush dro med seg resten av TIL-laget, og et sulteforet hjemmepublikum til cupfest.

Vendepunktet kom med Sigurds inntreden fra start - hvis man ser litt banalt på det. For duoen Rushfeldt/Flo har vært utgangspunktet for den angrepsfotballen TIL hadde tenkt å spille i 1995. Det skulle skape trykk, aggresivitet - og mål. I denne kampen ble det full pakke.

Det tok en god halvtime før TIL ble varm i trøya. I mellomtiden hadde Kongsvinger sendt noen skremmeskudd av gårde. Så kom den forløende 1-0 scoringen. Morten Pedersen slo et langt overlegg, Bjørn Ludvigsen presset KIL-keeper i lufta, og ballen trillet over målstreken.

Bare tre minutter senere kom 2-0. Bjørn Johansen som hadde vært nærmest usynlig i hele omgangen, slet seg ned til dødlinja, la inn til Tore Andre Flo, som scoret sitt femte cup-mål i år. Derfra og inn var det egentlig bare TIL. Hvordan de unngikk å score flere mål det første kvarteret i andre omgang, er et under. Det formelig haglet med målsjanser av det aller feiteste slaget.

I stedet scoret KILs toppscorer Vidar Riseth. Spenningen holdt seg ikke mere enn i seks minutter. Thomas Hafstad slo et nydelig frispark, Rushfeldt stormet gjennom feltet og headet knallhardt inn 3-1.

Dommer var Thorbjørn Aass fra Rosenborg.

Oppdatert: 05.04.2004