Tippeligaen 1994: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Referat:   Stein Berg Johansens fotball-kariere var i ferd med å bli en vits i Lyn. I stedet ble den til et eventyr på Alfheim. Tromsø IL valgte å gi den utskjelte spissen en ny sjanse, kjøpte han hjem og fikk pengene igjen med renter. Med en målgivende pasning og et vakkert seiersmål berget han TILs plass i Tippeligaen.

Men det tok tid før det ble morsomt mellom regnbyene på Alfheim. Første omgang var en plage, og det hjalp ikke akkurat på humøret at Strømsgodset tok ledelsen etter et par stygge feil i tidlig i andre omgang.

Men bare et minutt etter scoringen startet eventyret. Stein kriget til seg ballen, avanserte noen meter og serverte den til spiss-makker Sigurd Rushfeldt, som bredsidet den til 1-1. Tolv minutter før slutt kom goalen som hele Alfheim ventet på.

Morten Pedersen, som knapt hadde truffet en pasning tidligere i kampen - forserte langs venstresida. Innlegget var perfekt, Stein Berg Johansen gikk i været og headet ballen i en vakker bue i motsatt hjørne. 2-1 sto seg ut, og med Sogndal-tap i Kongsvinger var saken klar. TIL var på trygg grunn to kamper før slutt.