Tippeligaen 1994: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   Det var kaldt og det var ufyselig. Etter hvert ble det tettere og tøffere. Og til slutt ble det rene "krigen" utpå den sleipe Alfheim-matta. Og midt opp i dramatikken: dommer Terje Hauge (28) fra Lyngbø, som ertet på seg halve TIL-laget - pluss 3638 tilskuere. Kvarteret ut i andre omgang presenterte "Tromsø Blandakor" seg. De framførte "Ut med dommeren" for full hals. Makan har vi aldri opplevd på Alfheim.

Bråket startet med at TIL-trener Harald Aabrekk ble vist opp på "Store Stå" for å ha provosert dommeren. Det fortsatte med at Rosenborg fikk de fleste frisparkene, mange av dem virket billig, og det tente TIL-spillerne og pulikum. Sigurd Rushfeldt scoret sitt niende seriemål etter en glipp i Rosenborg-forsvaret.

Dette var akkurat det TIL trenget. De 11 rød/hvite kjempet som om det sto om livet. Og etter hvert kom laget lenger opp på banen. Så fikk Rosenborg noe som liknet et svært billig  frispark utenfor 16-meteren Tor Andre Grenersen klarte ikke holde det harde skuddet til Erik Hoftun, og Harald Brattbakk satt i returen.  

Dommer var Terje Hauge fra Lyngbø.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 04.04.2004

Del dette: