Tippeligaen 1994: Tromsø IL - Lillestrøm SK

 

    Referat:   Da Tromsø IL åpnet sesongen mot Sogndal i midten av april, hoppet Espen Bredersen i Grønnåsen dagen før. Under sesongavslutningen var det sikkert bedre forhold i hoppbakken enn på Alfheim. Likevel, det ble et imponerende snø-show - på alle måter. Aller mest var det kanskje at det i det hele tatt var mulig å spille fotball på 69 grader nord.

Det har lavet ned de siste dagene, men mange jobbet på dugnad for å få Alfheim-matta klar. Nå fortsatte  Kong Vinter å markere seg  under kampen, og det er ganske fantastisk at det kom neste 2500 tilskuere for å se en forestilning uten særlig betydning. TIL kunne ikke bli bedre en nummer sju, og LSK fikk sølvmedaljene utdelt i snøbygene før avspark.

Det ble vist mye fin fotball innimellom, og det ble skapt målsjanser. Mange målsjanser. Og det vil publikum ha. Som så ofte før denne sesongen var det Sigurd Rushfeldt som hadde hovedrollen. 21-åringen tangeret Mike McCabes scoringsrekord (13 mål) for TIL. Sigurd Rusfeldt og Svein Morten Johansen scoret begge TILs  mål, som gjorde at LSK ble slått 2-0.   

Dommer var Thorbjørn Aass fra Rosenborg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 04.04.2004

Del dette: