Tippeligaen 1994: Brann - Tromsø IL

Referat:   Ganske lenge så det ut som TIL skulle ta sin første borteseier i Tippeligaen på vel fire måneder. Men til slutt var det nesten utrolig at laget i det hele tatt kom fra Brann Stadion med et poeng. Og den gutta først og fremst kan takke, er uten tvil keeper Tor Andre Grenersen. Narvik-gutten spilte en av sine aller beste kamper i TIL-trøya etter overgangen fra Mjølner foran 91-sesongen.

Det var på forhånd knyttet en del spenning til hvordan trener Harald Aabrekk ville komponere laget. Og løsningen han valgte var spennende. Stein Berg Johansen fikk tillit fra start  - på topp sammen med Sigurd Rushfeldt. Midtbanen var organisert i en slags stjerneformasjon, med Thomas Hafstad som den mest offensive og Kaz Sokolowski som den mest defensive.

Til høyre i stjerna var Lars Espejord, og til venstre Per Egil Swift. Denne formasjonen er det verd å satse på. Sigurd er ikke så alene på topp, han fikk veldig god støtte fra Stein.. Og Steins comeback var vellykket.

Det var først i andre omgang det ble liv i kampen, og det var TIL som førte an. Sigurd Rushfeldt var ikke til å stoppe da Per Egil Swift forserte glimrende og serverte en perfekt pasning til Rush, som gikk rett mot mål og scoret kontrollert. Men Brann kom tilbake og utlignet et kvarter før slutt.  

Dommer var Arild Thorp fra Stabæk.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 04.04.2004

Del dette: