Cup NM kvartfinale 1993: Bodø/Glimt - Tromsø IL

TIL-trener Harald Aabrekk satset alt han hadde - og tapte. I nesten 45 minutter var et tappert kjempende TIL-lag med i denne underholdende cupkampen, men to kjappe mål rett før pause avgjorde det hele. Dermed røk TIL ut av cupen i kvartfinalen for fjerde gang på rad. Samtidig stiger fotballfeberen i Bodø.  Glimt er klar for sin første semifinale på 16 år.

TIL viste tidlig at laget ville være med i denne kampen. Morten Kræmer slo an tonen med et farlig skudd etter åtte minutter. Og TIL kom stadig opp med nye folk. Viljen og evnen til å angripe var en annen enn mot Lyn sist søndag.

Men TILs store problem i år har vært å få ballen i mål. Og det ødela muligheten for avansement på Aspmyra.  Glimt straffet TIL grusomt da Dag Trygve Berntsen tapte en duelle med Tommy Hansen inne i feltet. Harald Brattbakk - som åpenbart er programert til å score mot TIL - trillet ballen i tomt mål fra to meter.

TIL hadde flere gode sjanser til å utligne, men i stedet gikk Glimt opp til 2-0. TIL-forvaret fikk ikke klarert, Tommy Hansen snurret rundt og serverte ballen til Bernt Inge Johnsen som scoret kaldt med et sikkert skudd i hjørnet. Og femten sekunder på overtid i første omgang fastsatte Tom Kåre Staurvik sluttresultatet til 3-0.

Dommer var Svein Kjellbrott fra Haugerud.

Oppdatert: 04.04.2004