Cup NM 2.runde 1993: Lyngen/Karnes - Tromsø IL

2. divisjonslaget Lyngen/Karnes var aldri i nærheten med å sette eliteseriejumbo Tromsø IL ut av NM-cupen - slik laget gjorde i 1- runde for nøyaktig ti år siden. Akkurat som i Alta for to uker siden, avgjorde TIL kampen midtveis i første omgang. Og med litt større konsentrasjon foran mål, kunne det blitt storseier.

Mest positivt var Truls Jensens comeback - i sin første obligatoriske kamp fra start i TIL-trøya siden den favmøse Molde-kampen 5. august i fjor høst, en kamp som kuliminerte med at 31. åringen overtok som trener.

Det tok noen minutter før gutan skjønte at kampen var blåst igang. Trener Harald Aabrekk kom med flere klare meldinger fra sidelinja, før TIL klarte å etablere noe som lignet et angrep. Det tok faktisk ni minutter før Lyngen/Karnes-keeperen Peter Bolte var nær ballen.

Men den siste halvtimen av omgangen kom klasseforskjellen mellom lagene til syne. Først og fremst gjennom TILs langt større bevegelse.  Tomål-ledelsen ved pause var minst et par mål for lite. Den første goalen kom minuttet etter at L/K hadde en trippel-redning på streken. Truls Jensen skjøt og returen slo i beinet på en uheldig L/K-forsvarer. Ballen trillet rolig inn i hjørnet.

Lars Espejord laget 2-0. Morten Pedersen slo ei lompe inn i feltet. Lars Espejord tok sats og vant duellen med en ikke altfor  spenstig Bolte. TIL hadde ytterlige tre store sjanser før pause. I andre omgang klarte ikke TIL å skape like mange store målsjanser, men seieren var aldri i fare. Truls Jensen avgjorde kampen kvarteret før slutt, men måtte dele goalen med Sigurd Rushfeldt. Rush snappet ballen fra en L/K-back, og gikk solo langs dødlinja, og la ballen rett på foten til Truls Jensen, som scoret enkelt og var synlig glad for det.