Tippeligaen 1992: Tromsø IL - Lyn

Referat:   Allerede fra start var det tydelig at Lyn ikke ville ha mål mot seg. Back-rekken fikk hjelp av midtbanespillerne, sammen stoppet de alle forsøk fra TIL, som hele tiden ville bryte gjennom i midten. Sigurd Rushfeldt tapte hodeduellene, Bjørn Johansen maktet ikke å tråkle seg gjennom.

Etter pause fortsatte TIL i samme sporet. Ved et par anledninger viste Jurek hvor farlig det er når TIL kommer på flankene, men så glemte de det og fortsatte å trykke mot Lyns overbefolkede midtforsvar. De gangene Lyn kom oppover på banen, jobbet TIL godt bakover, og således ble det 0-0.

Vi spilte hele tida for å vinne, men ble litt engstelig framover på banen. Turde liksom ikke å slippe oss løs det lille ekstra ofensivt som må til for å vinne, medgir Per Høgmo. Og forklarer det litt stereotype spillet framover på banen slik:

- Det ble for mange baller i midten, der ble jobben i tøffeste laget for Sigurd Rushfeldt, vi burde kommet oss mer fram på kantene, slik vi har lyktes med de siste kampene. De gangene vi lykkes, spesielt på høyresida, ble det farlig med en gang. Mer variasjon i angrepsspillet er noe vi må jobbe med framover. Bakover er vi trygge, veldig trygge for tida, sier han.   

Dommer var Thorbjørn Aass fra Rosenborg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø)

Oppdatert: 24.05.2003

Del dette: