Tippeligaen 1992: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Referat:   Endelig fikk TIL fortjent uttelling. Etter fem strake tap, og forferdelig 1-18 i målforskjell, var dette kampen de måtte vinne. Det måtte også LSK for å henge med i toppen. Han har blitt buet ut av "sine egne". Nærmest jaget hjem fra by`n . Sesongen har ikke vært lett for Bjørn Johansen (22). I denne kampen  føk han til himmels . Kaptein Bummen jobbet inn årets viktigste seier.

Det var på tide at marginene bikket vår vei. De har konsekvent gått i vår disfavør til nå. Vi har sluppet inn drittmål, og misset på opplagte sjanser. Men hele tiden har vi vist at med hardt arbeid måtte det snu seg, sa Bjørn etter kampen. Bjørns scoring etter 24 minutter var ingen perle, men du verden for et viktig mål.

Stuart McManus rakk å bli mektig upopulær de 45 minuttene han fikk spille på Alfheim. Først kuttet han opp øyenbrynene til Tor Pedersen med en spiss albu. Fire minutter senere fikk Tore Nilsen føle skottens tvilsomme spillestil.  Nilsen spyttet blod.  Da spyttet gutan i nevene, Bjørn Johansen svarte på McManus albuer med å dunke inn 1-0. Senere måtte også Bummen tåle en trøkk fra Lillestrøm-spissen.

Han holdt på å kløyve skallen min, sa Bummen etter å ha fått knottene til McManus rett over venstre øyet. På fem sesonger i svensk fotball fikk McManus 39 gule og røde kort. Mot Kongsviner for fjorten dager siden knakk han kjeven til Arnfinn Engebakk. Men den slags nytter ikke mot TIL, dette var TILs femte seier over LSK i Tromsø på sju forsøk. Stikk den McManus !  Ser ut til at han er yndlingen til LSK-trener Ivar Hoff, forstå det den som kan.