Tippeligaen 1992: Tromsø IL - Brann

Referat:   Etter en lang skadeperiode har enkelte tvilt på TILs polakker. Her sørget de imidlertid for polakkenes aften på Alfheim.  TIL satset offensivt, 4-3-3-system. De skulle etablere spillet høyt opp på banen. Men det var først etter Branns scoring de lyktes med det. Trond Johansen viste en enorm innsats, Bummen dirigerte midtbanen fra sin sentrale posisjon. Utligningen kom fortjent.

Jurek Kowalik scoret utligningsmålet, og TIL var for fullt med i kampen. Bjørn Johansen sørget for ledelse med et herlig mål. Og Kaz Sokolowski trygget seieren, da det var atten minutter igjen av kampen, med en flott heading.

TIL tok sin første seier på Alfheim siden 29. september i fjor. (1-0 over Strømsgodset). Og den var ytterst fortjent. Trond Johansen slo an tonen. "Slegga" fra Skøelv gikk foran med stor innsats og sugende taklinger, da TIL slet som verst i de tropiske regnkastene i første omgang.

Åpningen på kampen ble i sannhet merkelig. Først kom et utrolig regnskyll i fra sør. Det feide over banen, folk rømte fra "Store Stå" !  Deretter misset Tore Nilsen stygt. TIL-veteranen skulle slå ballen tilbake til keeper, men den ble snappet opp av svensken Gøran Holter. Scoringen var en større kalddusj enn regnskyllet. Det var da Trond Johansen tok tenning, og det endte da veldig godt for TIL.

Dommer var Per Arne Larsgård fra Sandefjord.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø og Nordlys)

Oppdatert: 02.04.2004