UEFA Cup 1.runde 1991: Tromsø IL - Tirol Innsbruck

I Innsbruck sjokkerte TIL tyrolerne med å score etter 35 sekunder. Nå var det tromsøværingene som ble tidlig rystet. Raske Westerthaler scoret etter bare ni minutter. Og goalen var en ren gavepakke fra hjemmelaget. Truls Jenssen og Tor Pedersen får dele skylda seg imellom. Truls valgte uventet å spille ballen bakover, og Tor bommet på den i ren forfjamselse.

Bjørn Johansen skapte nytt håp på Alfheim da han utlignet på et psykologisk viktig tidspunkt - like før pause. Scoringen var glimrende. Bummen kontrollerte ballen før han kjapt skjøt med venstrebeinet fra like innenfor 16-meteren. Ballen satt perfekt i motsatt hjørne.

Dermed var utgangspunket for andre omgang greit. TIL måtte score ett mål for å sikre seg ekstraomganger, to for å gå videre til 2. runde. Allerede etter tre minutter kunne TIL tatt ledelsen. Truls Jenssen slo en glimrende stikkball til Trond Johansen. Tirols keeper møtte, men sleivet utenfor 16-meteren. Trond Johansen fikk en gratissjanse, men skuddet gikk i stanga.

De over 6000 tilskuerne rev seg i håret av fortvilelse. Og etter hvert ble det mer og mer å rive seg i håret for. De siste 20 minuttene var det hektisk foran Tirols unge keeper Hassler. Over ti store sjanser for TIL, som ikke ender opp i noen ting. Dermed er det snipp snapp snute for dette UEFA-cup eventyret.  

Dommer var Georg B. Smith fra Skottland.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 29.03.2004

Del dette: