Tippeligaen 1991: Rosenborg BK - Tromsø IL

Referat:   Ny sesong. Ny trener. Nye spillere. Ja, her lå alt tilrette for en sesong som gutan bør kjempe i teten. Det mange var mest spent på, var nok trener Bosse Peterssons kvaliteter. Denne kampen mot Rosenborg var i hvertfall godkjent, det er ikke mange lag som tar poeng på Lerkendal.

Tre minutter etter pausen slapp Svein Are Andreassen inn som spiss for TIL. Han smilte lurt til Bosse Petersson - og sa: Slapp av, dette fikser jeg. To minutter senere lå ballen i målet bak RBK-keeper Ola Bye Riise.  Egentlig var det et heldig poeng de kunne ta med seg hjem. Rosenborg var nok det beste laget - men fant ikke veien gjennom TIL-forsvaret mer enn en gang. Det kan TIL takke Tor Andre Grenersen for. Han sto meget godt mellom stengene. 

Han listet seg inn på Lerkendal, tydelig preget av stundens alvor. Han ruslet ut av banen struttende av selvtillit. Debutanten Arne Vidar Moen (19 ) gjnnomførte sin første obligatoriske kamp for et stort publikum, og kom fra det hele med æren i behold. -Jo da, dette gikk bra. Men slik kampen utviklet seg ble jeg presset så langt bakover, at jeg nesten spilte som ren back. På Alfheim håper jeg å kunne markere meg bedre offensivt, sier Moen  - som i fjor spilte TITO-fotball på Storsteinnes.  

Dommer var Svein Kjellbrott fra Haugerud.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø)

Oppdatert: 26.03.2004

Del dette: