Tippeligaen 1991: Lyn - Tromsø IL

Referat:   For TIL var poengdeling mot Lyn for seier å regne. Denne kampen var TV-kamp. Og  en million TV-seere gispet seg over horrible pasninger, forsvarsfeil og inneffektivitet i angrep. Men floraen av feil åpnet for sjanser og ga kampen nerve. Det ble en elendig fotballkamp, men god underholdning.

TIL la seg bevist langt nedpåæ i 1. omgang. Det straffet seg straks mot raske og tente Lyn-spillere, som i perioder rundspilte gjestene. TIL var heldig som gikk til pause med bare ett baklengs.TIL skiftet fra 3-5-2 til 4-4-2 i pausen. Det stoppet Lyn på kantene, og med en annen innstilling klarte gutan å etablere høyt press. Særlig gjorde Svein Are Andreassen manns jobb. TILs mål var selvmål av Bård Bjerkland.

Rundt TIL-kapteinen Truls Jenssen sitter resten av gutan og slikker sine sår etter å ha kommet inn fra den gloheite Ullevaal-matta. Leggene til Tor Pedersen ser ut som de har gått gjennom gressklipperen til banemesteren. Tor spilte en av sine svakeste kamper i år, og ble byttet ut med Robin Berntsen.  

Dommer var Kjell Nordby fra Rygge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø og Nordlys)

Oppdatert: 29.03.2004

Del dette: