Allnorsk1.divisjon 1990: Tromsø IL - Moss

Referat:   Ikke heng med leppa Tommy Svensson!  For tenk hvilken avslutning på årets 1. divisjon vi får. I teorien kan fire klubber bli seriemester. TIL blir mester dersom Brann vinner på Lerkendal og TIL tar poeng på Åråsen.

Men TIL kan også bli uten medaljer dersom laget taper mot nedrykningstruede LSK, og Brann vinner mot Rosenborg. Dette var også et farvel med Tommy Svensson på Alfheim, han skal overta det svenske landslaget neste år.

Gutan fikk en flott start på kampen. Erik jobbet agressivt på en klarering fra Steinar Nilsen. Erik brukte farta og fosset forbi Mosse-forsvaret, som måtte legge TIL-gutten i bakken, straffespark, årets første for gutan. Trond scoret sikkert fra kritt-merket.

Underholdningsverdien tok seg opp etter pause. Og TILs  2-0 scoring var vakker nok. Lars spiller en kjapp ball til Erik, innlegget tok Mike seg av, satte hodet til og styrte den i mål. Moss reduserte like før slutt. Men det var aldri fare for seieren. TIL trygget den med nok et straffespark, som Erik tok. 

TILs jevneste og beste spiller i denne kampen var unggutten Steinar Nilsen. 18 åringen spilte sin tredje kamp for sesongen. Han fikk beskjed tidlig på kampdagen at han skulle spille. Tommy Svensson valgte å vrake Stig Arne Gjellestad. Steinar Nilsen tok vare på sjansen. Tøff i duellene og herlig innstilling. At han enkelte ganger mangler den store oversikten, kompenseres ved en vilje til å vinne alle dueller. Steinar bør få fornyet tillit mot Lillestrøm.

 Dommer var Bjørn Kronborg fra Faaberg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert: 25.03.20043

Del dette: