Allnorsk1.divisjon 1990: Rosenborg BK - Tromsø IL

Referat:   Tromsø IL har fortsatt til gode å tape en åpningskamp i 1.divisjonen. På Lerkendal klarte gutan 0-0 etter å ha prestert en meget solid forsvarskamp. TIL kontrollerte kampen i vel en time, før Rosenborg satte inn en sluttspurt. Men det var aldri kritisk foran debutanten Einar Rossbach i TIL-målet.

TIL var klart det beste laget i første omgang, gutan behersket det sleipe og vanskelige underlaget best. TIL kom stadig til avslutninger, hele 11 ganger i første omgang skjøt/headet TIL mot målet. Nærmest scoring var Lars Espejord og Mike McCabe. Lars headet like utenfor - hardt presset i ryggen av en RBK-forsvarer. Og Mike fikk ikke helt kontroll på ballen fra Trond Johansen, dermed ble skuddet fra skrå vinkel et relativt lett bytte for Ola Bye Riise.

Nesten 12 000 foventningsfulle trøndere pep da lagene gikk til pause. Det er lenge siden de har sett hjemme-laget så ufarlig. Andre omgang ble en ren forsvarskamp fra TIL`s side, men det var aldri kritisk foran Einar Rossbach i mål. Tore Nilsen spilte en toppkamp. Han brøt glimrende, leste spillet ypperlig, og var rolig og sikker i situasjoner som kunne blitt farlige.

Jeg var godt fornøyd, gutta foran meg gjorde en herlig jobb. Det var bare for meg å plukke resten, sa Tore Nilsen etter en av sine kanskje beste kamper i 1. divisjonen. - Skuffet over Rosenborg?  - Tja, synes det var litt blasst. Følte at vi hadde full kontroll på kampen. Vi hadde de største sjansene. Og ut fra at Rosenborg alltid er vanskelig på Lerkendal, synes jeg vi skal være fornøyd med 0-0.

Tore Nilsen var til tider overlegen i forsvaret. Som da han lekende lett driblet av Kåre Ingebrigtsen ute på sidelinja. Bare for å markere, liksom....     Dommer var Tore Hollung fra Østsiden.

Oppdatert: 24.03.2004