2.div.avd.B 1984: Tromsø IL - Mo IL

Når ikke Thor Andre` Olsen klarte å stanse TILs høstoffensiv, var Mo IL maktesløse. Mo-keeperen kapitulerte tre ganger for TIL-angrepene. Men hvem tør klandre Mo-keeperen for at ballen passerte ham. Vi akter ikke å gjøre det, til det var kvaliteten for god på avslutningene.

Kvalitet var det nemlig over TIL, som i perioder trillet ballen mellom seg og bak ryggen på tidvise fortvilte Mo-spillere. De rød/hvite utnyttet nærmest vært eneste velvokste gresstrå på banen, som ble arena for årets oppvisningskamp for hjemmelaget.

Selvtilliten lyste av TIL-spillerne da de fikk hull på byllen to minutter før pause. Truls Jensens knallharde skudd fra 10-12 meter rakk ikke Olsen å avverge. Og det betød at serien med målløse oppgjør lagene i mellom ikke ville fortsette. TIL spilte på samme register som i sine beste perioder i vår, men med større spennvidde enn tidligere. Et forhold som i stor grad kan forklares i følgende: Tore Rismo har tilført laget kvalitet og kapasitet. Truls Jensen er i langt bedre slag enn i vårkampene. Samtidig som Per Høgmo er ballholderen som gjør at TIL makter å holde høyt press i spillet.

For Mo var første omgang ren forsvarskjemping. De kom seg skjelden opp på banen. I andre omgang klarte de imidlertid tid å skape visse problemer for hjemmelagets forsvar i perioden etter at Lars Espejord hadde laget 2-0. Men problemene var ikke større enn at TIL klarte å spille seg ut av dem med verdighet.

Ingen keepere ville avverget TILs to første scoringer, Truls Jensens kanonskudd er nevnt, Lars Espejord økte ledelsen med et vel så hardt skudd fra samme avstand, da Trond Johansen la ballen pent tilbake i feltet. Mo IL fattet håp da de reduserte 20 minutter senere. Men det var TIL som var i støtet, at det var Trond Johansen som økte ledelsen direkte på frispark fra vel 20 meter, seks minutter før slutt, var  ingen overraskelse, men denne gangen mener vi Mo-keeperen burde avverget.

Banens dominerende spillere var Trond Steinar Albertsen, Tore Rismo og Truls Jensen.   Dommer var Jens Petter Jensen fra Silsand.

Oppdatert: 10.02.2004