2.div.avd.B 1984: Mo IL - Tromsø IL

Han "så" ballen i mål i sitt gjensyn med TIL-kollegaene. I stedet ble det målløst i premieren - som han ble i fjor. Trond Gunnar Nilsen var nærmest å signere premiere-scoring, men mislyktes da han var alene med den gode Mo-keeper Tor Andre` Olsen.

Fjorårets allnorske uavgjortspesialisten har tatt opp tråden fra i fjor. TIL tapte det ene poenget først på målstreken. Tre ganger måtte Mo-forsvaret avverge TIL-skudd på målstreken, mens Mo-keeper Tor Andre` Olsen måtte ut i full lengde for å avverge forsøk fra Trond Johansen og Trond Gunnar Nilsen.

Ergelig å være så uheldig i avslutningsfasen, når vi selv tar hånd om regien og opptrer i hovedrollen. Det er mest uflaks når vi ikke får utelling på slike sjanser, sier TIL-trener Torkild Brakstad. Men om TIL-mannskapet har innledet 1984-sesongen i tråd med 1983-tendensen, ga premieren mot Mo IL langt større forhåpninger for fortsettelsen.

Med stort tempo, sikkerhet og variasjoner i paningsspillet og god fysikk, ble det stadig yngre Mo-mannskapet overspilt i store perioder. Diagonalpasninger med opprullinger på kantene, ble TILs mest vellykkete og anvendte resept. Et komprimert og løpesterkt TIL-lag sto kampen bedre enn Mo-mannskapet, som i langt større utstrekning ble belastet med avstand mellom lagdelene og liten støtte i angrepsfasen.

TIL avslørte sine resurser gjennom fart og fysikk, og tidvis overraskende pasningsikkerhet over distanse. Et spilleopplegg som Mo ikke klarte å demme helt opp for. I forvaret opptrådte TIL med stoisk ro og orden, bare ved et par anledninger var Roald Jan Pedersen satt på prøve uten å være truet.  

Dommer var Steinar Aas fra Stjørdals/Blink.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 03.02.2004

Del dette: