2.div.avd.B 1984: Brann - Tromsø IL

Brann Stadion ble et nummer for stort for Tromsø IL. Debuten foran Bergens-publikumet utviklet seg til et mareritt, etter at Brann skaffet seg en billig ledelse etter bare knappe halvtimen, men minuttet senere økte den. TIL-manskapet var nemlig med på notene, men fikk en real kalddusj. Kalddusjen inspirerte TIL-guttene til å ta komandoen de siste 20 minuttene av 1. omgang. Bare en heldig keeper og et returvennlig treverk sto i vegen for redusering for TIL-laget.

Det var tydelig uvant for Tromsø IL og utnytte det store arealet på Brann Stadion. TIL var for omstendig i oppbyggingen av angrepene, og lot angrepsvillig Brann-backer komme seg tilbake i forsvar igjen, og fomlet rett og slett med en rekke muligheter til å skape målsjanser.

Brann spilte anstendig fotball de første 25 minuttene av første omgang. Men tempomessig var det ikke imponerende takter over bergenserne. De brukte tid til å bygge opp angrepene på den store gressmatta, og behersket både banen og tempoet bedre enn TIL-laget.

TIL hadde uflaksen på sin side når det først raknet. Straffesparket som ga Brann ledelsen ble foranlediget at Trond Steinar Albertsen løp ned Steinar Aase innenfor 16-meteren. Bare minutter etter kunne Brann øke sin ledelse - og det etter en episode som kan tilskrives kontoen uflaks for TIL. Men TIL kom igjen og hadde taket på det hele resten av omgangen. Lars Espejord hadde en heading som smalt i tverrliggeren.

En ny misforståelse i TIL-forsvaret ga det definitive nådestøtet. 20 minutter ut i andre omgang forsøker Geir Malvik å sikre en høy ball over tverrliggeren, men ballen ramler ned på målsterken og finner nettmaskene. 4-0 kom på et innøvd frispark fra 20 meters hold. Mens 5-0 tre minutter før slutt ble satt inn fra skrå vinkel fra samme hold.

Eneste fra TIL som kan få godkjent karakter er Tore Nilsen.   Dommer var Kåre Erlandsen fra Åndalsnes.

Oppdatert: 04.02.2004