2.div.avd.B 1983: Mo IL - Tromsø IL

Jakten er over for bruntrøyene. Et fortvilt forsøk på å gjøre TIL-mannskapet til offer, falt til jorden på grunn av manglende dyktighet. Mo møtte bokstavelig veggen i TIL-forsvarets utgave. Dermed må nok bruntrøyene fra jernverksbyen finne seg i og kun opptre på nordnorsk grunn neste år. Kampens målløse oppgjør var imidlertid ingen konstant angrepskamp fra hjemmelagets side.

Om Mo IL spilte ball i hatt med TIL på midtbanen den første halve timen, skapte de forsvinnende lite foran Roald Jan Pedersen i TIL-målet. Derimot var det TIL som skapte de fleste sjansene. Med to anledninger i første omgangs siste kvarter, kunne de rød/hvite tatt ledelsen. Særlig burde Johnny Albertsen scoret da han mottok ballen på hjørne av fem-meteren, men skjøt over.

Men om Mo taper plassen på grunn av manglende dyktighet i angrep, er TIL-angrepet ikke mange hakk bedre. De skapte riktig nok langt flere farlige tilbud enn vertene, men vi etterlyser mer vilje i avslutningene. Lyspunktet var forsvarsrekka. Men ellers er det ikke mye å glede seg over.

Tromsø IL tok over føringen i kampen det siste kvarteret i første omgang, og skapte vel så mye framover på banen som motstandrne etter pause. Men det er ingen trøst å ta med seg, oppgjøret ble nemlig preget av et karakterløst innhold, med sporadiske forsøk.

En sleip, men god gressmatte, medførte samtidig i en rekke harde dueller, hvor dommer Frank Aase fra Høken altfor skjelden grep til "kortstokken".

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 01.02.2004

Del dette: