2.div.avd.B 1983: Hødd - Tromsø IL

TIL maktet ikke å kvitte seg med Sunnmørskomplekset. Tvert i mot, det skapte sitt eget mareritt gjennom årets svakeste kamp mot at aggresivt og angrepsvillig Hødd-lag. Det er skjeldent at Tore Nilsen & co spilte så gjennomført svakt som i denne kampen. Personlige feil, usikkerhet og manglende vilje resulterte i et fortjent 0-4 nederlag.

Hødd spilte sin beste kamp for året, selv om deres angripere kom lett til i TILs forsvar, og både midtbane og angripere fikk enklere oppgave enn ventet, viste de kvalitet som lenge har vært skjult. Seieren over TIL var deres først på sju seriekamper.

Dersom noe skal undskylde Tromsø ILs svake forestilling på Høddvoll, må lagets uheldige åpning trekkes fram. Bare tre minutter var gått da Tore Nilsen slo en tilsynelatende enkel ball i kroppen på Hødds raske Andre` Gjerde. Selv om Hødd-spissen  kom alene gjennom, var deres sene forsvar og Roald Jan Pedersen passiv, dermed 1-0 til vertene.

Etter denne kalddusjen spredt usikkerheten seg i laget. Feilpasninger var det flere enn de rett adresserte pasningene. Markeringene i forsvaret, spesielt de på sidene sviktet helt, og hjemmelaget kontrollerte midtbanen. Dermed var TIL på helene allerede fra start.

Midt i begge omgangene var TIL på høyde med sine motstandere, Lars Espejord og Truls Jensen maktet å vinne de fleste duellene på midtbanen, samtidig som Johnny Albertsen og Trond Johansen  forsøkte å utnytte de ballene som ble spilt inn i Hødds forsvar. Selv om Hødd scoret fire ganger, klarte de ikke å score et eneste spillemål. Ved tre av tilfellene må TILs forsvar ta på seg mye av skylden, mens den siste scoringen minnet mye om offside.