3.div.avd.F 1982: Alta IF - Tromsø IL

Så var Tromsø IL likevel ikke uslåelig i årets 3. divisjon. Alta sto for den desidert største seriebomben i Nord-Norge. På Aronnes var det nemlig hjemmelaget som ble de store seierherrer. Tre minutter etter sidebytte sprakk det for serielederen. Bjørn Atle Johansen slo en crossball over til Kurt Ek, han er markert, men får likevel dratt til med yttersiden av støvelen og ballen skrur inn ved motsatt stolperot.

Flere scoringer ble det ikke i Alta, og når sant skal sies så var ikke serieleder Tromsø IL i noen reell scorings-situasjon. Tromsø IL skuffet stort, også gjennom det meste av kampen ble lagets kjeftbruk på med og motspillere mer fremtreden enn god fotball. TILs keeper Roald Jan Pedersen måtte forlate banen etter et sammenstøt med Steinar Bang. Der sa det "bang" og Pedersen fikk et alvorlig kutt i panna.

Denne episoden medførte mye kjeftbruk på dommeren, både like etter og senere i kampen fra TIL-spillerne. TIL gikk rett og slett sure på et tidspunkt da Alta maktet å holde roen og disiplinen i laget. For serielederen ble kampen en solid tankevekker på at angrepet ikke er slik det bør være, med Arve Antonsen og Lars Espejord i angrep klarte aldri å trenge i gjennom et solid Alta-forsvar.

De første 45 minuttene ble jevnspilt, men det var hjemmelaget som hadde de fleste og farligste sjansene. Midtveis i omgangen hadde de sågar to meget farlige sjanser. Da Alta-herrene serverte rosinen i pølsa med scoring tre minutter ut i andre omgang, prøvde TIL et mottrekk med å skru opp tempoet. Det lyktes med å få overtak rent spillemessig, men virkelige målsjanser ble det ikke noe av.  Om Tromsø Idrettslag er det ikke mer å si enn at ingen av spillerne presterte noe ut over det ordinære.  

Dommeren Tore Lindbøl fra Harstad var svak.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 22.01.2004

Del dette: