2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Mo IL

Mo IL må for fjerde gang på ti år registrere at mulighetene for 1. divisjonsspill er fratatt dem. Denne gang var det Tromsø IL som satte en brutal stopper for denne muligheten. Og i denne kampen så man svært få konturer av et vinnerlag. Tromsø IL gjorde til gjengjeld sin beste kamp for året, og dominerte klart første omgang. Totalt uten press leverte TIL en gjennomført god kamp. De tok tidlig kontrollen på midtbanen, og når det røynet på i andre omgang tok forsvarsrekka fram det ytterste  og avviste alle Mo-forsøk.

Mo IL fikk en ønskeåpning og tok ledelsen etter knappe ti minutters spill. Men TIL kom tilbake, først med ei scoring av Eivind Andreassen etter et kvartes spill, så vel ti minutter senere økte Jan Ivar Jensen på til 2-1, noe som også ble sluttresultatet.

Tromsø IL feiret Peter Dreckers 44 årsdag ved å levere en sterk kamp. I første omgang spilte de bedre enn vi har sett laget på flere år, og det må være oppløftene at ungguttene denne perioden faktisk var den gledeligste beholdningen. Backen Tor Pedersen var sterk, og styrket laget med sin vilje til offensivt spill. Ståle Killie og Jan Ivar Jensen spilte også stort. Sistnevnte ble matchvinner med et "strømpeskudd" etter pasning fra Per Høgmo.

I fortvilelsen over nedrykk må innsatsen mot Mo IL virke stimulerende. Man lyktes stort sett med alt, og sikret seg en fortjent seier og divisjonsdegradering med ære.

Dommer Frank Aase fra Høken var bra, men hadde tidvis sterke hjemmesympatier.

Oppdatert: 15.01.2004