2.div.avd.B 1981: Mo IL - Tromsø IL

For femte gang i år greide Tromsø IL 0-0 i en seriekamp. Uavgjort på Sagbakken kan laget si seg fornøyd med. En god posjon flaks og glimrende keeperspill av Roald Jan Pedersen, og solid forsvarsarbeid av de fire bakerste som etter hvert ble supplert av de seks andre utespillerne i en levende mur foran TIL-målet, var TILs resept.

Mo IL har aldri vært kjent for å få full uttelling på sjansene sine, men skjelden har det vært så ille som i denne kampen. Mo-laget dominerte store deler av kampen, og viste sjanseskapende og god angrepsfotball. Men i avslutningene gikk alt galt. Vi har ikke tall på hvor mange ganger vi "så" ballen i mål.

Det hjalp ikke en gang at kampens dommer Steinar Aas lot spillerne få en andre omgang med tillegg på fem og et halvt minutt, uten at det var grunn til å legge til så mye. I disse minuttene hadde Mo tre store sjanser, og for TIL ville det vært bittert om disse hadde gitt resultater, etter at laget hadde greid å ri av stormen etter ordinær tid.

Ledelse og 2-0 i pauseresultat, vill slett ikke vært noe å si på. Men det var ikke bare uflaks som hindret Mo fra å score. TIL-forsvaret spilte konsentrert å godt. Tor Johansen og Jarle Råum ble holdt godt øye med, og spesielt Tor Johansen fikk skjelden fritt spillerom i denne kampen. Jarle Råum var det verre med, men han er så god at det knapt nok er mulig å nøytralisere ham fullstendig.

Presset mot Tromsø IL i første omgang var bare blåbær mot det som kom i andre omgang. Men Roald Jan Pedersen sto som en mur, bare en gang ble han utspilt, men da sto Arne Andreassen beleilig på målstreken og fikk slengt ut en fot og reddet.

Oppdatert: 12.01.2004