2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Mo IL

TIL-guttene kom seg helskinnet gjennom sin ilddåp i den allnorske 2. divisjon. Selv om motstanderen i søndagens historiske kamp - Mo IL ikke var noe nytt bekjentskap verken for TIL-guttene eller for publikum, så ble kampen både spennende og underholdene. Om ikke spillet var av beste merke, så var det fart og kjemping gjennom 90 minutter. Da med Mo som det førende laget på midtfeltet, men med ei uhyggelig svak løperekke. Noe som TILs aggresive angrepsspillere benyttet seg av. Når sjansen var tilstede takket både verken Terje Niolaysen eller Johnny Albertsen nei til å gjøre et forsøk på å sette ballen bak Mo-keeperen.

Nettopp angrepsduoen Terje Nikolaysen og Johnny Albertsen skulle ble TILs "gullgruve"  i denne kampen. Stadig vekk var disse to på farten foran en svært så åpen Mo-mur, og det skapte store problemer å passe disse to opp ettersom de var svært så bevegelige

Det skulle gå vel en halvtime av første omgang da TIL kunne kvittere seg for sin første scoring. Den kom på corner fra venstre, hvor Johnny Albertsen fikk satt hode på ballen, og ned til sin makker Terje Nikolaysen som hadde bare å sette foten på ballen og forbi en rekke Mo-spillere og en utspilt keeper Svein Ystenes. Dermed var ei historisk scoring et faktum, og TIL var i ledelsen med 1-0.

Etter dette hadde TIL-guttene en rekke farlige sjanser som var nære på å øke ledelsen. Og det var de samme som ved den første scoringen som var inne i bildet alle gangene.  Etter fjorten minutters spill av andre omgang fikk TIL tildelt frispark 20 meter fra Mo-målet. Skuddet skjøt Terje Nikolaysen forbi Mo-muren og keeper måtte gi retur hvor Johnny Albertsen var raskt frampå, men det var også Mo-keeper Svein Ystesnes.

Scoring nummer to kom etter en halv time. Denne gang var rollen byttet om i TILs angrepsduo. Johnny Albertsen fikk en nydelig crossball fra Arve Antonsen. Johnny fikk stå alene, fintet først ut en Mo-forsvarer, før han satte ballen helt opp i krysset. Med 2-0 var saken klar. TIL-guttene hadde sikret seg sine første allnorske seriepoeng, i en kamp som ikke ble alt for god spillemessig, men hvor man kjempet om å få begge poengene, og det klarte TIL-guttene med glans.

Oppdatert: 26.12.2003