2.div.avd.C 1978: Tromsø IL - Mo IL

0-0 og poengdeling ble det i "toppkampen"  mellom Tromsø IL og Mo IL, i en for det meste kjedelig kamp. Vel nok var det sjanser, - men når avslutningene ikke var de beste og det i tillegg ofte oppsto klabb og babbsituasjoner i begge lags målområder, så var det lite som varmet i vindgufsene på Alfheim.

Mo IL startet med medvind før pause, og kunne varte opp med ikke helt ufarlige oppløp foran TILs forsvar. Mo kjørte med tett markering og mannsoppdekning, noe som kanskje fikk TIL ut av fatning i kampens startfase. Men etter hver klarte TIL å rive seg mer løs, og anført av en skuddvillig Hans-Tore Bjerkaas ble det også farlig foran Mo-buret.

Etter ti minutter fikk Hans-Tore Bjerkaas en retur tilbake fra Mo-forsvarsområdet etter en del klabb og babb, men ballen strøk utenfor. Og bare seks minutter senere sørget samme mann for et nytt skudd utenfor, men nå fra en mer spiss vinkel. Og tre minutter senere avsluttet Terje Nicolaisen en sterk TIL-periode med en heading like utenfor, etter et nydelig innlegg fra unge Tore Nilsen, som i denne perioden briljerte stort på midtbanen.

Midtveis ut i omgangen overtok så Mo mer etter hvert, og ballen holdt seg mer på midtbanen. Etter pause ble det TILs tur til å angripe i medvinden. Og nok en gang var det lagkaptein Hans Tore Bjerkås som ville gi TIL føringen, 17 minutter ut i omgangen sendte han i veg ett skudd som strøk utenfor høyre stolpe, etter at nær sagt hele TIL-laget først hadde en bein borti ballen i en eneste røre foran Mo-buret. Ved denne anledningen "så" vi ballen i mål.

Kampen så ut til å dabbe av på et kjedelig vis, da TILs angripere så ut til å våkne igjen. Men verken Tore Nilsen, Johnny Albertsen eller Terje Nikolaysen ville lykkes da samtlige hadde hver sin sjanse til uttelling og seier i de siste minuttene. Men når poengdeling ble et faktum, må det sies å være fortjent etter antall sjanser og spill. Banens beste spiller var Arne Andreassen.

Steinar Aas fra Stjørdals Blink var myndig og god.

Oppdatert: 22.12.2003