2.div.avd.C 1978: Mo IL - Tromsø IL

Det var en noe blandet måte TIL avsluttet årets sesong - som seriemester. Laget var ikke med før pause, da Mo i omgangens siste 25 minutter scoret tre ganger. Dette førte TIL ut av stilen, og det kunne gjerne vært flere mål til Mo i denne kritiske fasen av kampen. Imidlertid skal det i all rettferdighetens navn tilføyes at TIL hadde like mange sjanser som Mo i åpningskvarteret.

I andre omgang sloknet Mo, og TIL fikk bestemme farten. Imponerende nok fikk man til et maskinmessig spill hvor kjapt spill, i tillegg til en fin evne til å gå i de nødvendige posisjoner førte til press. Johnny Albertsen som tok seg lange pauser, men som inn i mellom leverte ting som underskriver hans talent, ble delaktig i begge TILs mål. Det første satte han inn via stolpen, mens han fem minutter før slutt passet til Terje Nikolaysen, som satte godfoten til.

For TIL var kampen en fin gjennomkjøring foran neste søndags kvalifiseringsoppgjør til 1. divisjonen mot Hamarkameratene. Mest utbytte fikk TIL når det gjaldt seiersevnen i laget som nesten resulterte i jevnt løp med Mo IL. Svakheten var etter min mening for dårlig fysisk styrke, og svakhet i hodespill. I tillegg at tendensen til at det kan rakne i korte perioder var til stede. TILs beste spillere i denne kampen var Einar Zimmermann og Arne Nordang.  

Dommeren Hans Fagge, Falken IL, klarte seg brukbart til tross for at en meget svak linjemann trakk helhetsinntrykket om dommertrioen betraktelig ned.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 18.12.2003

Del dette: