3.div.TITO 1976: Tromsø IL - Nordreisa IL

Alt så ut til å ende som ventet. Da bare fem minutter av kampen gjensto, ledet TIL 2-0 over Nordreisa. Men i løpet av de siste minuttene sløste TIL bort ett poeng - ett poeng som kan vise seg å bli skjebnesvangert i den knallharde kampen i toppen i TITO-serien. Da 85 minutter var spilt sendte Johan L. Kvien i veg et meget løst skudd mot mål. Keeper Nils H.Torbjørnsen så ut til å ha det hele under kontroll. Men så plutselig går ballen mellom beina på han og i mål.

I det aller siste minutt da alle regnet med at TIL hadde sikret seg alle poengene, skjer det saker og ting ute på den ujevne gressmatta. Dommer Jens Petter Jensen blåser, og peker ubønnhørlig på straffemerket, Morten Rognmo som kom inn på venstre back et stykke ut i andre omgang, har handset, mener Jensen. Det er ville protester fra TIL-spillerne som mener at en Nordreisa-spiller har handset først. Men Jensen holder på sitt og dømmer straffespark som Odd Nilsen setter i mål.

Dramatikk var det altså til slutt, men i de 85 minuttene som ble spilt før Nordreisa fikk hull på byllen, var det ikke mye som skjedde ute på den sleipe gresmatta. Nordreisa som spilte sin første TITO-kamp i Tromsø, var i bunn og grunn en skuffelse.

Det gikk bare syv minutter før den første ballen lå bak Hans A.Saksenvik i Nordreisa-målet. Scoringen var et resultat av et bra angrep fra TILs side. Arne Johnsen sendte en nydelig pasning fra egen banehalvdel til Kent Kristoffersen som løp til dødlinja og slo ballen inn foran mål. Hans-Tore Bjerkaas stusset den videre til Morten Nilsen som fra fem meters hold bare hadde å styre den i mål.

Neste mål kom tyve minutter ut i andre omgang. Svein Arne Olsen sendte et innlegg fra dødlinja. Ballen traff Hans Tore Bjerkås på hodet som headet mot mål. Og nærmest på streken sto Morten Nilsen og øket TILs ledelse til 2-0. Og mer skjedde det sant og si ikke før Nordreisa kom sterkt tilbake og reddet det ene poenget.