3.div.TITO 1976: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

Hva trener Atle Bessesen har gjordt med sitt mannskap etter 3-5 tapet mot Harstad IL sist helg, skal være uvisst. Men et eller annet må han ha foretatt seg, for i denne kampen maktet han nemlig å sende en helt annen TIL-utgave på banen, i sesongdebuten mot TUIL i Tromsdalen.  7-1 i TILs favør kom sluttresultatet til å lyde på, det sto 3-1 ved pause. Nå skal det med en gang slås fast at motstanden TIL fikk var heller dårlig.

I og med åtte scoringer totalt ble kampen svært så underholdende. Men dermed var det ikke sagt at det var noen stor forestilling de mange tilskuerne fikk overvære. TIL-spillerne fikk nærmest leke og boltre seg som de ville i store deler av kampen. Etter seks minutters spill av første omgang var det klart for 1-0. Morten Nilsen hadde kranglet seg til scoringsposisjon, og ble helt ureglementert felt av TUIL-keeperen. Straffesparket satte lagkaptein Hans-Tore Bjerkaas kontant i mål.

Fem minutter senere var Morten Nilsen igjen på farten foran TIL-buret, fra venstre forserte han seg gjennom et stillestående TUIL-forsvar. Ballen satte han lekende og lett forbi en utrusende keeper. Etter 21 minutter halvklarerte TUIL-keeper Tom Jørgensen et skudd fra Arve Antonsen, returen ble slått rett i beina på Ulf Torsteinsen, som ikke nølte med å ekspedere ballen i nettmaskene.

På det tidspunktet hadde TUIL så godt som gitt opp, et lite plaster på såret var det da de reduserte ved Roar Berg.  Andre omgang ble fullstendig dominert av TIL, og ikke mer enn seks minutter var spilt da Arve Antonsen økte til 4-1. Og mer skulle det bli, TIL scoret jevnt og trutt til det sto 7-1.