3.div.TITO 1976: Skarp - Tromsø IL

Seier på overtid. Tromsø Idrettslag vant byderbyet mot Skarp, men det er lenge siden vi har vært vitne til en seier som satt så langt inne. For hvor ofte opplever vi at et lag blir tildelt straffe i kampen siste minutt. Og at ballen faktisk havner i mål etter at tiden er ute. Det skjedde denne gangen. På et kontrastøt ble en TIL-angriper felt inne i feltet, og dommeren hadde ingen ting annet å gjøre enn å dømme straffespark. Hans Tore Bjerkås ordnet resten.

TIL hadde overtaket i kampen, og fortjente kanskje å vinne. Men en kunne ikke annet enn å synes synd på et Skarp-lag som leverte en suveren forsvarskamp, og hadde det hele under kontroll, helt til laget overtok føringen i slutten av kampen. Men målene teller i fotball, og nå seiler faktisk TIL opp som seriefavoritt.

Fra første stund gikk TIL i den fellen som Skarp hadde lagt opp til: TIL spilte langsom fotball på midtbanen, det gikk på tvers, og laget greide ikke å slå baller som satte Skarp-forvaret ute av fatning. Skarps midtbane fikk lov til å ligge på egen banehalvdel og bryte hele tiden. Skarp forsøkte ikke å gå offensivt til verks, løperekka ble som oftes overlatt til seg selv. Men resepten var klar - la TIL ha ballen på midtbanen, og forsøk på kontrastøt.

Dermed artet første omgang seg som envegskjøring. Skarp hadde sine tilbud når laget gikk i angrep, særlig var det farlig et par ganger når angrepene ble kjørt opp på Skarps høyre side. Farlig var det i grunnen egentlig aldri foran Skarp-målet, bortesett fra et par corner-situasjoner.

Annen omgang artet seg i stor grad på samme måte. Skarp overtok endel mot slutten og presset. Og da skjedde det altså. Et kontrastøt, og TIL fikk den sjansen de ikke hadde greid å spille seg til før i kampen. Og fra straffemerket gjorde altså Hans-Tore Bjerkaas ingen feil - men fastsatte sluttresultatet til 1-0.

Dommeren Bjørnar Pettersen, Kvaløysletta var middels.

Oppdatert: 07.12.2003