3.div.TITO 1976: Lyngen IL - Tromsø IL

Lyngen IL ble årets TITO-mester - og en fortjent mester. Og mesteren ble kåret på Polleidet, da Lyngen ILs nærmeste konkurent Tromsø IL ble beseiret så klart som 3-1. I en liten periode av andre omgang - etter at TIL hadde redusert til 1-2 - så det ut som om Lyngen-spillerne hadde en del problemer, men kampen sett under ett var det aldri tvil om hvor seieren ville havne - hos TITO-mesteren Lyngen Idrettslag.

Men det skulle bli et spenende oppgjør på Polleidet, for scoringsmuligheter hadde begge lag flere av, noe som tydet at lagene satset offensivt. Selv om TIL kunne blitt mester med uavgjort, så gjorde laget aldri forsøk på å gå i forsvar - det skal TIL-guttene ha all honnør for.

Lyngen hadde spillemessig overtak i første omgang, og etter en del gode forsøk hadde de fru Fortuna med seg i det 30. minutt. Eller for å si det på en annen måte: Tromsø IL husket ikke at Lyngen har en spiller som heter Steinar Høgtun, kanskje fordi Høgtun ikke hadde gjordt noe spesielt til da. I alle fall fikk han ballen utenfor 16 meteren, og fikk gå alene gjennom hele TIL-forsvaret og scoret lett. Det var ikke mange som levnet TIL en sjanse til poeng, da Lyngens forsvarsspiller Bjarne Borch fikk gå alene fra egen forsvarssone og helt fram til TIL-målet, hvor han kaldt og rolig økte Lyngen-ledelsen til 2-0, det var da gått 38 minutter.

TIL byttet ut Morten Nilsen med Arve Antonsen i pausen, da ble det mere fart i angrepet, og etter fjorten minutter sto det klart for redusering. Et oppløp fra høyre hvor ballen til slutt endte hos Sigurd Dale, som smelte til fra 20 meter, og redusering til 1-2 var et faktum. Og dermed fattet det nytt håp hos TIL-spillerne. Men så skjedde det som skulle endre kampens karakter fullstendig. I det 67. minutt slo Jens Petter Jensen et løst innlegg foran TIL-målet, som keeper misset fullstendig, og dermed sto det plutselig 3-1 til Lyngen. Kampens beste spiller var uten tvil Lyngens lagkaptein Jens Petter Jensen.

Kampens dommer Wiggo Fjellberg, Fløya, hadde også en av sine beste dager.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 10.12.2003