3.div.TITO 1976: Furuflaten IL - Tromsø IL

Tromsø IL haler inn på Lyngen IL. Pr. idag er TIL oppe på 18 poeng på 12 kamper - mens Lyngen har 19 poeng. TIL-guttene puster lettet ut etter at 1-0 seieren over Furuflaten på Polleidet var et faktum. Denne kampen fryktet nok TIL og for såvidt med rette, for hjemmelaget lå ikke under i spill i denne kampen. Bortsett fra en liten periode i første omgang var det imidlertid svært så tynt med TIL-sjanser. Ufortjent var det ikke at TIL vant, men seieren satt langt inne.

Men det teller mindre, tallenes tale forteller at Ulf Torsteinsen skaffet TIL to meget viktige poeng med en scoring tidlig i første omgang. Og dermed er det klart at laget fortsatt er en mesterskapskandidat. De ble på mange måter en begivenhetsløs første omgang, preget av mye midtbanespill og få målsjanser. Derfor var det meget heldig at TIL scoret, en av Furuflatens forsvarere sleivet, og Ulf Torsteinsen oppfattet situasjonen raskt. Han var høyest oppe og headet ballen over en utrusende Furuflaten-keeper.

Og etter dette overtok TIL initiativet i kampen, og beholdt den i vel et kvarter. Da spilte de bra fotball og hadde et par riktig fine tilløp. Hjemmelaget kom sterkere etter hvert og spillet jevnet seg ut. Hadde det vært få sjanser i første omgang, var det færre i andre omgang.

Dommer Magne Fredriksen, Storsteinnes, middels.

Oppdatert: 08.12.2003