3.div.TITO 1976: Fløya - Tromsø IL

TIL sikret seg to verdifulle TITO-poeng på Valhall, ved å slå Fløya med solide 4-0. En seier som så absolutt var fortjent. Ikke fordi det var noe stort TIL-lag i aksjon, men rett og slett fordi Fløya var meget, meget svakt. Til tider greide grønntrøyene å spille brukbart på midtbanen. Men angrepet var syltynt og forsvaret for en sil å regne. Dermed ble Fløya et lett bytte for TIL, som nå for alvor tar opp jakten på Lyngen i tabell-toppen.

TIL startet allerede etter syv minutter, da Kent Kristoffersen sendte i veg et frispark fra 25-30 meter rundt muren og i motsatt hjørne. Neste mål sørget Hans-Tore Bjerkaas for, med en heading fra kloss hold. Både keeper og midtforsvaret var uhyre passiv ved den anledningen. Og for å ha målene i første omgang unnagjort, ble det 3-0 bare minuttet etter, da Morten Nilsen skjøt fra 25 meters hold, ballen gikk inn over en passiv Fløya-keeper.

Fløya byttet keeper i andre omgang, da Jonny Hansen overtok buret. Det ble litt mer fasong over forsvarespillet etter dette, men TIL fikk like fullt lage 4-0 drøyt kvarteret etter sidebytte. Hans-Tore Bjerkaas sprang nydelig gjennom Fløya-forsvaret, møtte et overlegg med hodet og styrte ballen inn i hjørnet.

Etter dette var TIL i grunnen fornøyd, og nærmest scoring var Fløya da Hans B. Nordlund forfulgte et tilbakespill mot slutten av omgangen. Han nådde ballen samtidig som keeper, og fikk med seg ballen, men dommeren blåste - for angrep på keeper - etter vår mening feilaktig.

Dommeren var Frantz Jensen, Furuflaten, middels.

Oppdatert: 09.12.2003