2.div.avd.C 1975: Tromsø IL - Stålkameratene

Det ble ingen stor minneverdig forestilling på Valhallgresset. Likevel ga 2. divisjons-oppgjøret mellom TIL og Stål periodevis beskjed om at det er to gode lag som møttes, men desverre for publikum hadde begge lag sin styrke i forsvarspillet.

Kampen gjennom artet seg mye som stillingskrig på midtbanen. Særlig i første omgang var det temmelig jevnt, og til tider også noe kjedelig. Men etter pause våknet hjemmelaget  og rørte litt mer på seg i angrep. Et par ganger var det hektisk for Svein Ystenes i Stålburet, og da etter gode og farlige hjørnespark, men uten at de sjansene TIL spilte seg til kan gjøre krav på karakteristikken "opplagte".

Noe særlig opplagt virket heller ikke Stålrekka, Torbjørn Schanke i TIL-målet fikk en heller rolig dag, mye av årsaken var at Odd Erik Bergås sveipet over hele banen og "sugde" til seg alt som kom av framspill. Også den andre midtstopperen, landsdelslagspilleren, Arne Andreassen gjorde sine saker bra, men har overlatt den dominerende forsvarsrollen til Bergås.

Det er betegnende at det beste skuddet i hele kampen kom fra frispark fra hele 25 meters hold, det var midtveis i første omgang at Harald Andersen fikk vist frem sitt skuddbein, i beste Odd Iversen-stil sendte han i veg et direkteskudd som fikk den gode Stål-keeperen  ned for telling da ballen smalt i brystet på han.  

Dommer Magne Fredriksen, Storsteinnes, god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 27.11.2003

Del dette: