2.div.avd.C 1975: Tromsø IL - Harstad IL

Harstad IL er bedre enn sitt rykte etter vårkampene, Tromsø IL må endre både oppstilling, innstilling og system om de overhode skal ha en sjanse til å overleve 2. divisjonen. Bare 15 minutter - de 15 første - viste TIL at de kan spille fotball. Selv om de fikk hjelp av et panikkpreget HIL-forsvar, så var det sus over laget akkurat da. Og HIL kan takke hellet og keeper Øystein Ness for at det ikke ble scoringer.

Men så var det slutt, siden var det bare HIL, og deres 1-0 seier kunne vært større om løperne hadde vært litt frekkere i angrep. For ellers var HIL bedre enn TIL i absolutt alt. Det var mer vilje i laget, pågående som klegger - raske på ballen, og evne til å slå perfekte pasninger. Kort sagt, samtlige 11 var bedre enn TIL-guttene.

Morten Nilsen som spiss ble plukket ned av HIL-forsvaret hver eneste gang. En noe skadet Svein Ivar Engen møtte sin overmann i hurtighet i Geir Skoglund. Arne Andreassen fikk ingenting til. Arnt Hugo Lund ble tilslutt byttet ut med Gunnar Lund. På midtbanen var det bare Dagfinn Rognmo som forsøkte å skape driv over laget.   

Dommer Erling Aas, Grand Bodø, burde ha brukt fordelsparagrafen mer, ellers utmerket.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 24.11.2003

Del dette: