2.div.avd.C 1975: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Fortjent må en kunne kalle Glimts 3-1 seier ovet Tromsø IL på Valhall Stadion. Over 2500 tilskuere fikk se et velspillende Glimt-lag ha taket på det hele i en og en halv omgang. Og de fikk tydelig demonstrert hvorfor Glimt er så suverene iår. Men de fikk også se et TIL-lag som leverte meget god innsats. TIL hadde taket på det hele i slutten av kampen, og kunne med litt flaks ha pyntet på resultatet.

At Bodø/Glimt var bedre enn TIL i denne kampen kan det imidlertid ikke herske noen tvil om. Det var mer sammenheng i Glimt-rekkene, framfor alt bedre kontakt mellom midtbane og angrep. Mot TIL begynte det allerede etter seks minutter, en miss inne i TIL-forsvaret ble lynraskt oppfattet av Harald Berg som stakk igjennom og scoret. Men TIL var heller ikke uten tilbud, Morten Nilsen skjøt fra skrå vinkel, keeper klarte ikke å holde den og Svein Ivar Engen var lynsnar på returen, men Jon Abrahamsen fikk avverget.

Ny scoring var det ikke før i det 43. minutt, da var det Glimt som var frampå igjen, Ove Andreassen ble felt inne i 16-meteren, og dommer Asbjørn Normark pekte ubønnhørlig på straffemerket. Og det skulle ikke gå mer enn seks minutter før ballen lå bak Torbjørn Schanke igjen. Men så var det slutt på Glimts målappetitt, og TIL kom stadig sterkere med i kampen, og etter 16 minutter var det klart for redusering.

Sigurd Dale oppfattet lynraskt en halvsjanse inne i Glimt-feltet, tverrvendte og sendte en volley i motsatt hjørne. Og etter denne scoringen var TIL så absolutt med på notene. Glimt mistet noe av taket på midtbanen, og TIL overtok initiativet i kampen. På TIL-laget likte vi Arne Andreassen best, han betyr mye bak i forsvaret. Hjalmar Lyngmo reddet minst tre opplagte målsjanser for Glimt på egen hånd. Bak disse to var Torbjørn Schanke sikker og god. På midtbanen blir Johnny Albertsen bare bedre og bedre, mens Morten Nilsen var langt mer aggresiv enn vi er vant til å se han.

Dommer Asbjørn Normark hadde kampen under full kontroll.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 27.11.2003